diumenge, 11 de març del 2012

SANT MARTÍ SACALM-LA TRIOLA-EL FAR-SANT MARTÍ SACALM

Aquest diumenge en Jordi ens ha preparat una excursió al FAR, el dia és clar, seré i càlid. Per tant, esperem gaudir d'un bon dia.
Les dades tècniques de la sortida són les següents:

Integrants: Gemma, Pep, Berta, Dolors, Jordi i Aniol 
Sortida-Arribada: Sant Martí Sacalm. 
Altitud del punt de sortida: 808 mts. Altitud mínima: 567 mts. Altitud máxima: 1117 mts.
Ascens: 590 mts. Descens: 590 mts.
Distància recorreguda: 12,6 kms.
Temps efectiu: 3h35'
Temps total: 6h25'


Mapa de la ruta.
 Podeu veure molt més ampliat i detallat aquest mapa si aneu al wikiloc i seleccioneu la pestanya d'altres mapes l'opció, "topogràfic ICC".

Recorregut registrat pel GPS


Perfil de la ruta.

Sortim a les vuit de matí de casa i anem en cotxe fins a Sant Martí de Sacalm. En Pep al veure que anem agafant altitud amb el cotxe em comenta que potser avui l'excursió serà en cotxe, sense pensar-m'ho ni un moment li dic "En Jordi en cotxe!!! de ben segur que no. Alguna de bona ens té preparada!!". I, efectivament, tal i com podeu veure amb les dades tècniques vam començar l'excursió baixant (i per tant, perdent l'altitud que haviem fet amb el cotxe), per després com és evident,  acabar pujant al Far. La ruta és molt xula i, com sempre, no és la ruta habitual dels excursionistes que es dirigeixen cap al Far.

Al inici de l'excursió ja veiem al fons el Far el nostre objectiu.

La Dolors no entén com pot ser que anem deixant el Far al darrera, ella que sempre veu la fàcil solució de tirar pel dret.

Fent el camí de Sant Martí de Sacalm a Fornils, ens hem parat a fer una foto a on el fons podem veure els cingles de Cadevall.

I,... anar baixant, que insòlit començar l'excursió baixant!!!

Foto de grup a Can Senpau.

En Jordi i els nens, pujant cap al Far per la carena.
  
Ja estem a la carena del Far i trobem unes baumes no tant espectaculars com les baumes d'Uja però prou dignes com per fotografiar-les.

Tots enfilats anem fent la carena i anem visualitzant el paisatge (el pantà de Susqueda, els prats, les cingleres de Collsacabra).

L'Aniol i la Berta están construint una cabanya.

Un cop hem arribat al Far busquem un bon lloc per dinar i els nens aprofiten per jugar. Aquesta vegada ens sorprenen amb una cabana. A ben dinat anem a fer el cafè i ens fem la foto de rigor al cim. La senyera no pot fallar.

Donem l'última ullada a l'objectiu del dia, ja hem arribat al cotxe i ens disposem a tornar cap a casa. Hem passat un bon diumenge.



1 comentari:

  1. Llàstima que no heu dit per on heu pujat i baixat, on s'agafa el camí, etc.
    Assumpta.

    ResponElimina